Шефът на ЕП: Искаме да продължим сътрудничеството си с Лондон и след Брекзит

Ние искаме да продължим сътрудничеството си с Лондон и след излизането на Великобритания от Европейския съюз, каза председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

Ръководителят на органа на законодателната власт на 28-те говори пред колегите си по време на пленарната сесия в Страсбург. "Ние се готвим и за излизане без сделка, каза още той. Таяни също заяви, че това е най-лошият вариант. Ние продължим да ще изискваме спазване на правата на гражданите на 27-те, които живеят на Острова, както и на британците в останалите страни от ЕС", посочи още той.

Темата на заседанието бе решението на парламента в Лондон да отхвърли предложението на излизане от блока на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Главният преговарящ от страна на ЕС за Брекзит Мишел Барние пред ЕП изрази своето съжаление за решението на депутатите в Обединеното кралство. "Ние се изправени пред неизвестност и дори хаос", каза френският дипломат на английски. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет