Евродепутат иска спиране на "Северен поток 2" и общоевропейски закон "Магнитски"

  • 07 декември 2018 09:31

  • 1069
  • 0
Евродепутат иска спиране на "Северен поток 2" и общоевропейски закон "Магнитски"
© Pixabay (архив)

Докладчикът за Европейски съюз - Русия, евродепутатът Сандра Калниете, призова за спиране на проекта „Северен поток 2“ и за въвеждане на общоевропейски закон „Магнитски“.

Калниете поиска още противодействия срещу Русия и ходовете ѝ в Азовско море, срещу агресията спрямо Украйна и фалшивите новини, които разпространява в Общността. „Да се прекрати остарялото споразумение за партньорство и сътрудничество между ЕС и Русия, което така или иначе е сторено. ЕС трябва да е готов да въведе нови санкции, в т.ч. и срещу конкретни хора“, каза тя в четвъртък в Комисията по външни работи на Европейския парламент в Брюксел, предаде БНР.

„Общността трябва да въведе и европейски акт „Магнитски“, като така наложи забрана за издаване на визи за ЕС и замрази авоарите на хора, сериозно замесени в нарушаване на човешките права“, продължи евродепутатката.

„Проектът „Северен поток 2“ да бъде спрян, тъй като  не е в синхрон с енергийната политика на общността и нейната външнополитическа стратегия. Страните-членки трябва да прекратят програмата си „Златна виза“, каза още Сандра Калниете.

„Северен поток 2“ е проект за газопровод за доставка на руски газ по дъното на Балтийско море до Германия. Той ще удвои капацитета на сегашните тръби, който е 55 млрд. куб. м. годишно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини