Властите в Париж осъдиха безредиците в столицата

03 декември 2018 06:29

Властите в Париж осъдиха безредиците в столицата
© Gettyimages
612 2

Началникът на полицията в Париж осъди безредиците при протестите в Париж и ги нарече небивало и неприемливо насилие, предаде Асошиейтед прес.

Полицейският префект Мишел Делпюеш каза снощи, че са направени опити за опожаряване на шест сгради, издигнати са 130 импровизирани барикади и са подпалени 112 автомобила.

Той добави, че някои участници в съботните безредици са използвали чукове, градински сечива, вериги и спрейове срещу полицията. Освен протестиращите с "жълти жилетки", в безредиците са участвали крайнодесни и крайнолеви активисти.
Прокурорът Реми Ейц каза, че 378 души са били в полицейските арести снощи. Мнозина от тях ще бъдат изправени пред съда по бърза процедура днес и утре.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер и заместникът му ще информират утре сенатската юридическа комисия за протестите срещу данъците върху горивата и за мерките за сигурност, с които да се предотвратят поражения като нанесените в събота

БТА
612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
франсета, оглупяхте ли, продадохте ли се

2018.12.03 | 14:25

2

Краварите правят с вас поредния "Майдан" или "Арабска пролет" в страната ви. Разрушават ЕС, начело на който трябва да е и излиза вече Франция, най-еввропейската и културна държава. С ЕС на де Гол. Искате да сте щат-ПАМПЕРС на янките?!.Продължавайте, палете! Глупендери..

HH

2018.12.03 | 07:08

1

TAKA E !!!....PROTEST,A NE MANIFESTACIA KATO U NAS !!!

Добави коментар

Водещи новини