НАТО се въздържа от оценка дали е необходима демокрация в Беларус

  • 19 ноември 2018 16:41

  • 1163
  • 4
НАТО се въздържа от оценка  дали е необходима демокрация в  Беларус
© Pixabay

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се въздържа днес от оценка дали е необходима демокрация в Беларус.

Сътрудничим с Украйна и Грузия, нямам какво повече да добавя, заяви той в отговор на въпрос, свързан с коментари на неговия предшественик Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във.

Пред полското държавно радио Расмусен заяви преди дни, че ЕС и НАТО имат интерес от сътрудничество с Беларус, когато държавата се демократизира.

По неговите думи единственият път напред е този и в страната има възможност за обособяването на опозиция по примера на Грузия и Украйна.

Преди две години Расмусен бе назначен за съветник по сигурността към украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. Тогава руски депутати изтълкуваха назначението като "враждебно действие" от страна на Киев. 

Последвайте канала на

БТА
1163 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
лубо ангелоФ

2018.11.20 | 00:12

4

е АНАЛНАТА ОТРЕПКА НА МОДЕРАТОРА.

асд

2018.11.19 | 16:54

1

под демокрация да се разбира да пропадне като държавата украйна. западната демонкрация означава войни, бендност, корупция, прикрит геноцид. източване на младото здраво население, източване на капитали, финансово, политическо и икономическо заробване. пълна деградация по всички направленея на народност и държавност. като са големи демократи що не идат да демократизират ония ислямски главорези от персийските монархии.

оня с коня

2018.11.19 | 21:59

3

Ако някоя страна има ресурси, трябва да има и демокрация. Ако пък не я желае идват демократично създадениете бомби, за да вразумят всички, които са против. Това е западната демокрация.

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.11.19 | 17:46

2

Ватенко проста, пропаднаха Крим, Донбабве и Луганда и то по всички поклазатели хахахахахха

Добави коментар

Водещи новини