Българка влезе в рекламен клип за Лондон

  • 12 ноември 2018 10:47

  • 1229
  • 0
Българка влезе в рекламен клип за Лондон
© Getty Images (архив)

Кметът на Лондон Садик Кан започва кампания за реклама на града като място, отворено за бизнес. Прави кратко клипче, в което показва различни европейци, решили да създадат бизнеса си и да останат на острова. Българката Елина Стоянова става част от този клип с малката книжарничка, която създава.

,,Книжарницата се намира в Свероизточен Лондон, казва се "Имало едно време". Създадена е преди две години с много любов постоянство и с много помощ от страна на приятели и родители. Естествено имаше трудности, като например една от най-големите трудности беше намирането на помещение. Никой не се доверяваше на странния български бизнес с продажба на книги на чужд език, но в крайна сметка успяхме да намерим място, подходящо и се оказа дори, че се намираме в квартал, в който живеят изключително много българи. Може би първото нещо, което се набива на очи, е химнът, който съм написала тук на тази стена. Често пъти клиенти чужденци ме питат какво е значението, понякога превеждам'', обясни пред БНТ Елина Стоянова.

Книжарницата разполага с библиотека от над 1000 заглавия. Голяма част от книгите са дарени от българи.

Първият ѝ английски клиент се оказва сценарист в ББС, подарява и статия в местния квартален вестник за книжарницата. В последната година идват и хора от местната община, които в последствие награждават Ели с Културна звезда за принос в културата на квартала. Така попада и в полезрението на кмета на Лондон.

,,Преди няколко седмици получих телефонно обаждане, че ще бъда заснета в този клип, и така, две седмици по-късно той вече беше реализиран. Още тогава се почувствах много добре и много приета и като част от английското общество, а не просто като една от емигрантките, които съществуват някъде и не са част от цялото'', коментира сънародничката ни.

С книжарницата си Ели прави опит да приобщи българите в района и играе ролята на местно читалище. Скоро там ще бъдат направени срещи, свързани с Брекзит, защото в общността все още няма яснота за последствията от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини