Юнкер: ЕК е готова и в случай на провал на преговорите за Брекзит

  • 20 септември 2018 17:54

  • 2526
  • 3
Юнкер: ЕК е готова и в случай на провал на преговорите за Брекзит
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия е напълно готова за всякакви сценарии и последствия от провал на преговорите за Брекзит, но се стреми да избегне подобно нещо. Това заяви днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Времето е подходящо за споразумение. Ние обаче сме подготвени, в случай че не бъде постигната сделка. Така че не се притеснявайте", каза Юнкер след края на срещата на върха на ЕС в Залцбург.

Австрийският канцлер Себастиян Курц, чиято страна е ротационен председател на съюза до края на годината, даде да се разбере, че държавите членки с всички сили искат да избегнат "твърд Брекзит" (т. е. без постигане на споразумение).

"Ето защо не виждам основание сега да обсъждаме сценарий за липсата на споразумение. Надявам се, че ще постигнем споразумение, това е по-реалистичният сценарий", каза Курц.

Австрийският канцлер отбеляза, че европейските лидери са се договорили преговорите за Брекзит да завършат следващия месец, пише БТА.

Константин Тодоров
2526 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2018.09.20 | 21:32

3
британците до сега са го слагали на всички, ще го сложат и на европейската комисия. като подгонят още няколко милиона негри и араби към ес и ще го приключат.
гост

2018.09.20 | 18:39

2
Наздраве! И да ти мине ишиаса.....

2018.09.20 | 18:12

1
Пиянде ! ЕК е готова за разпада на ЕС ! Долу педерасткия Брюксел ! По - лош и по - недемократичен е дори от СССР !

Добави коментар

Водещи новини