Съвети на Еманюел Макрон към безработен породиха спорове

  • 16 септември 2018 20:19

  • 2157
  • 1
Съвети на Еманюел Макрон към безработен породиха спорове
© Getty (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на предизвика поток от коментари в социалните мрежи, след като вчера посъветва млад безработен градинар да се преориентира към ресторантьорския сектор, където има недостиг на работна ръка, предаде АФП.

Вчера 25-годишен младеж, посетил Елисейския дворец в Дните на културното наследство, заяви пред президента, че изпраща автобиографии и мотивационни писма, но работодателите не му отговарят. В отговор Макрон го посъветва да смени сектора и заяви, че "стига да прекоси улицата, ще му намери работа" в хотел, кафене или ресторант и че близо половината от тях търсят служители. "Разбрах, мерси", каза младежът и президентът му стисна ръката.

Това не е първият случай, при който Макрон отговаря на безработни избиратели със съвет, че в някои сектори има недостиг на работна ръка, докато безработицата във Франция достига 9 на сто.

Редица потребители на социалните мрежи го обвиняват, че не разбира реалностите на безработицата, която е особено висока сред младежите. Президентът и преди е бил обвиняван, че се държи високомерно, припомня АФП.

Кристоф Кастанер, един от лидерите на партията на Макрон "Република, напред", защити президента. "Предпочитате ли дървения език? Аз предпочитам президент, който казва истината", заяви той пред местно радио.

 

Последвайте канала на

БТА
2157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОняСКоня

2018.09.16 | 21:33

1
У НАС ОВЧАРИ У ФРАНЦИЯ БАРМАНИ...

АБЕ МНОГО ДИКТАТУРА НАЛОБИТАРЯТА ИМА НЕЩО. МАЙ ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИТАКОВА Е ПРЕД ГОЛЯМА ЕКСПЛОЗЯ.....

ЗА НАС ЖИВОТА Е НЯМА И 100 ГОДИНИ, ИНДИВИДУАЛНО, НО МЕ Е СРАМ ДА КАЖА ЧЕ ЖИВЕЯ В ЕРАТА НА ВТОРОТО ОФИЦИАЛНО РОБСТВО....

ПОНЕ ТАКА ИЗГЛЕЖДАТ НЕЩАТА, АКО СЛУШАМЕ ОТНОШЕНИЯТА НА ПО-РАВНИТЕ СПРЯМО НАС !!!!

СХВАНАХТЕ ЛИ ???

Добави коментар

Водещи новини