Доживотен затвор за ревнив преследвач, убил колежка

  • 11 септември 2018 16:35

  • 3783
  • 0
Доживотен затвор за ревнив преследвач, убил колежка
© AVON AND SOMERSET POLICE

Ревнивец, който е преследвал и в крайна сметка удушил своя колежка в Англия, е осъден на доживотен затвор, след като съдът го е намерил за виновен по обвиненията, съобщи Би Би Си. 

Тялото на Хедър Джордан е било намерено в Лигфорд парк в югозападния английски град Тоунтън на 18 февруари. 

Мартин Корнс, който е на 52, в началото отричаше да я е убил в пристъп на ревност, след като тя е отбивала свалките му, твърдейки, че по време на убийството е крадял бензин. 

Съдът обаче намери доказателствата за достатъчни и определи присъда доживотен затвор с минимум от 17 години. 

Мартин Корнс по време на разпитите на следствието

 

Според разследването Корнс е бил обсебен от 34-годишната Джордан, след като я срещнал на работа – двамата са били хигиенисти. 

Започнали несексуална връзка, която тя описвала като „отдадено приятелство“, а от прокуратурата са пояснили пред съда, че той я е убил, след като му казала, че повече не иска да се виждат. 

Корнс е убил Джордан, докато се придвижвала от дома си към работното си място, където чистела през уикенда – Priorswood Co-op, около 5.15 ч. сутринта. 

Разпокъсано любовно писмо е намерено до тялото. 

На записа от охранителна камера се вижда как Мартин Корнс преследва жертвата малко преди убийството

 

Майката на Джордан – Дженифър Ригби, заявила пред заседателите, че дъщеря ѝ обмисляла да подаде оплакване за тормоз срещу Корнс в работата. 

Също така е свидетелствала, че дъщеря ѝ никак не се зарадвала на дузината червени рози, които получила за Свети Валентин от Корнс – два дни преди да я убие.  

По време на процеса г-жа Ригби е казала, че дъщеря ѝ имала добро сърце и била готова да помага на всички, на които може. 

„Тя беше просто един добър човек“, заявила г-жа Ригби, допълвайки: „Казваше: ‚Ще се грижа за теб, когато остарееш‘. Но сега няма да може“. 
 

Александър Томов
3783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини