Рибари се оплакват от незаконния улов на Турция в гръцки води

  • 05 септември 2018 13:21

  • 1172
  • 2
Рибари се оплакват от незаконния улов на Турция в гръцки води
© Pixabay

В писмо до правителството на Гърция 36 гръцки рибари се оплакват от нарушенията на гръцкото морско пространство от турски рибари, съобщава електронното издание на "Елефтерос типос", предаде БНР.

Гръцките рибари пишат, че "турските рибари необезпокоявани нанасят щети в гръцки води, като се възползват от обстоятелството, че никога не е поставян въпросът за задържането им, дори когато са хващани в момента на извършване на риболов в териториалните ни води в нарушение на член 401 на Наказателния кодекс. Вече смятаме, че като жители на граничната зона се намираме изправени пред една неравна война с противници турските рибари и турската брегова охрана, която съдейства на незаконния улов".

Рибарите заявяват още, че на многократните им сигнали до компетентните органи на Министерството на корабоплаването и островната политика е отговаряно, че не може да се направи нищо поради ескалацията на напрежението в гръцко-турските отношения.

Според писмото с употребата на голям брой риболовни кораби Турция е започнала да "завзема терен" с "мирни средства", като се опитва да установи фактическо владение върху акватория, която вече достига навътре в гръцките териториални води.

Последвайте канала на

Novini.bg
1172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.05 | 18:22

2
Не са педали, ами резаците са много нагло племе...
Ь

2018.09.05 | 17:20

1
ГРЪЦКИ ПЕДАЛИ

Добави коментар

Водещи новини