Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след доклада за сексуален тормоз от свещеници

  • 17 август 2018 07:40

  • 3435
  • 2
Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след доклада за сексуален тормоз от свещеници
© pixabay

Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след като съдебни заседатели в Пенсилвания публикуваха осъдителни заключения от най-голямото разследване за сексуален тормоз в американската Католическа църква, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

В публикувания във вторник доклад се казва, че през последните 70 години 301 свещеници в щата са подлагали непълнолетни на сексуален тормоз, припомня Ройтерс. Говорителят на Ватикана Грег Бърк заяви, че Католическата църква трябва да научи трудните уроци от миналото си и увери, че Ватиканът ще държи извършителите и техните помагачи отговорни. В изявлението се подчертава, че служителите на църквата трябва да спазват светските закони, включително задължително да докладват злоупотребата с непълнолетни.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март разбира, че тези престъпления могат да разклатят вярата и духа на вярващите и иска да изкорени тези трагични случаи, подчерта говорителят. Жертвите трябва да знаят, че папата е на тяхна страна и случилото се е осъдително както от морална, така и законова гледна точка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бобър

2020.10.19 | 18:37

2
Най-добре Ватикан да не съществува, ако не смени закона си. Свещениците са мъже и трябва да имат семейства, иначе всичките стават педофили. На техната религия трудно се вярва.
самият папа

2018.08.17 | 09:07

1
е САТАНИСТ и слуга на чифутите който, убиват невинни хора.

Добави коментар

Водещи новини