Австрийски тийнейджъри си играха на нацисти и евреи, погна ги прокурор

Група австрийски ученици станаха обект на разследване за това, че си играли на нацисти от СС и евреи. Преди това те гледали филм, в който антифашистки социален експеримент излиза извън контрол, съобщава говорителят на прокуратурата, цитиран от БТА.

Инцидентите станали когато 13-14-годишните тийнейджъри учели за Втората световна война и националсоциализма в училището си в Цурндорф в Източна Австрия, каза адвокатът на децата Андреас Швайцер пред ДПА.

Учениците също са чели книгата "Вълната" и са гледали филм със същото заглавие. Книгата и филмът са базирани на истински случай за американски учител по история, който накарал класа си да възприеме фашистко поведение, за да им покаже как националсоциализмът се разпространява сред обикновените хора. Подобно на оригиналния експеримент, нещата очевидно излизат извън контрол в австрийския случай, станал през март и за пръв път огласен днес от в."Куриер".

Един от австрийските ученици е поискал останалите да му отдават чест подобно на хитлеристкия поздрав, а няколко ученици са били тормозени, според вестника.Петима тийнейджъри се разследват за нарушаване на австрийския закон, забраняващ неонацистки дейности, каза говорител на прокуратурата в Айзенщат.

Коментари

 1. 2018.08.10 | 10:24
  Не можеш да пикаеш срещу вятъра.
 2. 2018.08.09 | 16:21
  много го е страх ,да не се върне чичо Ади.
  1. 2018.08.09 | 17:51
   Чичо ти Ади е отнел милиони невинни животи, педераст!
 3. 2018.08.09 | 16:30
  някога си играехме на каубои и индианци, после - на стражари и апаши, а сега...
 4. 2018.08.09 | 16:16
  Браво! Keep Europe White!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет