Отново пожар в Атика

  • 08 август 2018 11:09

  • 1832
  • 0
Отново пожар в Атика
© gettyimages

Нов пожар избухна в селището Неа Макри, в източната част на областта Атика. От 6:40 ч местно време тази сутрин гръцката противопожарна служба с 9 пожарникари, 3 пожарни и 1 хеликоптер гаси огнената стихия. Неа Макри се намира много близо до населените места, които бяха засегнати от опустошителните пожари на 23 юли, отнели живота на над 90 души.

Според прогнозата за опасност от пожари, публикувана от Генералната служба за гражданска защита на Гърция, за днес областта Атика, заедно с полуостров Евия и островите Скирос, Лесбос, Хиос, Самос и Икария са в оранжев цвят , т.е. с много висока степен на опасност (четвърта категория) от появата на пожари, съобщиха от БНТ.

Главното управление за гражданска защита инструктира всички държавни служби, както и общинските и регионалните власти да бъдат нащрек. Като превантивна мярка, превозните средства са забранени по пътища, минаващи през определени паркове, гори и други райони, считани за застрашени от пожар в общините Маратон, Палини, Рафина-Пикерми и Спата-Артемида. Забраната важи до 7 ч в четвъртък.

Службата призовава гражданите да избягват всякакви действия, които могат да причинят пожар, като изгаряне на суха трева и клони, хвърляне на цигари, готвене на барбекю или използване на съоръжения, които произвеждат искри.

В случай на пожар гражданите се приканват незабавно да информират противопожарната служба.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини