Гърция събаря хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари

  • 07 август 2018 18:24

  • 1849
  • 0
Гърция събаря хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари
© Getty Images/Guliver (архив)

Гърция ще събори хиляди незаконни постройки, заяви премиерът Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли след изводите, че нерегламентирани сгради са спомогнали за смъртта на десетки хора при опустошителния пожар на 23 юли. Ципрас, чието правителство беше обвинявано в бавен отговор на бедствието, заяви, че събарянето на 3200 сгради ще започне веднага в района Атика до столицата Атина.

При огненото бедствие загинаха най-малко 91 души, като много от тях блокирани в лабиринти от тесни улички, с преградени изходи към брега. Много от сградите са били незаконни, което е често срещано в Гърция.

"Решени сме нищо да не бъде забравено и ние ще поемем политическата цена", посочи още Ципрас. Той добави, че причините за катастрофалните пожари ще бъдат щателно разследвани и пострадалите райони ще бъдат възстановени бързо, пише БТА.

"Нашето намерение е ясно: районите, които са пострадали, ще бъдат възстановени бързо, но върху нови основи, с уважение към околната среда и жителите на тези райони", посочи Ципрас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини