Влаковете под Ламанша закъсняват заради жегите, обхванали Великобритания

  • 27 юли 2018 14:06

  • 1508
  • 1
Влаковете под Ламанша закъсняват заради жегите, обхванали Великобритания
© gettyimages

Влаковете в тунела под Ламанша се движат със закъснения от около час и половина поради проблеми с климатиците, предизвикани от горещата вълна, предаде Франс прес. Налага се пътниците да се въоръжат с търпение.

"Днес е много натоварен ден, денят на масовото заминаване на почивка. В период на гореща вълна сме, а към това се прибавя проблемът с климатизацията на нашите влакове; някои вагони не могат да поемат топлината, излъчвана от автомобилите, чиито каросерии и двигатели се нагорещяват при използването на климатици", обясни говорителят на компанията оператор "Евротунел".

Обединеното кралство регистрира в четвъртък най-високите температури за годината. В тунела под Ламанша "закъсненията стигнаха до 4-5 часа, днес са около час и трийсет минути, само в посока от Великобритания. Това се обяснява с факта, че днес се движат всички влакови композиции", добави говорителят. "Евротунел" взе "безпрецедентно" решение да отмени двупосочните билети в рамките на един ден, за да се намали потокът от пътници.

Днес "Евротунел" посъветва пътниците да си носят бутилки с вода. На децата се раздаваха вода и сладолед.

В дългия 50 км. тунел под Ламанша (38 км. са под вода) се движат четири вида влакове: Евростар (Брюксел-Лондон и Париж-Лондон), товарни влакове, влакове, които транспортират туристически превозни средства (автомобили, мотоциклети, кемпери) и влакове, които превозват товарни автомобили.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.27 | 14:50

1
Някой знае ли колко струва билета от Лондон до Париж

Добави коментар

Водещи новини