Правителството на Румъния оцеля при вот на недоверие

  • 27 юни 2018 20:29

  • 836
  • 0
Правителството на Румъния оцеля при вот на недоверие
© pixabay

Воденото от социалдемократите правителство на Румъния оцеля при вот на недоверие, но е изправено пред протест, организиран пред законодателния орган, където хиляди демонстранти се събраха с искане оставката на премиер Виорика Дънчила, информират местни медии. Напрежението се увеличи заради нови регулации, които забраняват на опозиционни депутати да канят свои поддръжници или съветници в парламента.

За първи път от революцията през 1989 г. е ограничен журналистическият достъп до обособената само за медии зона, съобщава News.bg.

Предложението за вот на недоверие беше внесено от либералите, подкрепено от още няколко партии. На опозиционните партии не им достигнаха 67 гласа от необходимите 233, за да свалят правителството. Либералната партия събра 166 гласа.

Речта на премиера беше прекъсвана на няколко пъти от депутати от опозицията, които скандираха "Оставка". Те носиха лозунги като "Ние ще се борим докрай за Румъния". Дънчила пое властта през януари. Тя е третият премиер на управляващите социалдемократи от парламентарните избори през 2016 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини