Лидерът на ЕНП Жозеф Дол: Надявам се до Коледа да има решение за проблема с имигрантите

  • 27 юни 2018 13:08

  • 1123
  • 0
Лидерът на ЕНП Жозеф Дол: Надявам се до Коледа да има решение за проблема с имигрантите
©

Надявам се, че до Коледа ще има решение на проблема с нелегалната имиграция в Европейския съюз, каза председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския на среща на върхa на водената от него политическа формация, предаде репортер на novini.bg от Брюксел.
 

Според лидера на партията, която има най-много депутати в Европейския парламент, решението на проблема трябва да засяга всичките 28 членки на политическото обединение. Не съществува друг начин за разрешаването на този проблем, категоричен бе френският политик. Той също подчерта, че не може само няколко страни от блока да приемат хора, търсещи убежище.

Лидерът на ЕНП също посочи, че се разглежда вариант за засилване на мисията на граничната служба на ЕС – Фронтекс в Гърция и Италия.

Дол се спря и върху разнобоя, който внесе проблемът за имигрантите в германското правителство начело с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се миналата седмица. Тези дни говорих с представители на Християнсоциалния съюз (баварския партньор на партията на канцлера в Берлин – Християндемократическия съюз). Определено има сближаване на позициите, коментира той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини