Папата призова страните да приемат толкова бежанци, колкото могат да интегрират

  • 22 юни 2018 07:22

  • 2039
  • 2
Папата призова страните да приемат толкова бежанци, колкото могат да интегрират
© Getty Images (Архив)

Папа Франциск призова вчера страните да приемат толкова бежанци, колкото могат да интегрират в обществата си, предаде Асошиейтед прес.

Франциск също така призова да бъдат правени инвестиции на места като Африка, за да не се обръщат мигрантите към трафиканти на хора, за да достигнат до страни, които могат да предложат по-добър живот.

Говорейки пред репортери на борда на самолета, с който се прибра в Рим след визита в Женева, папата заяви подкрепа за римокатолическите свещеници в САЩ, които осъдиха имиграционната политика на отделяне на децата от родители, които влизат в САЩ нелегално.

Той похвали Италия и Гърция, че са "най-щедри" в приемането на спасени по море мигранти.

Последвайте канала на

БТА
2039 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
с уважение

2018.06.22 | 12:40

2
Папата разсъждава много правилно. Но преди всичко трябва да призове бедните и невежи общества да спрат да раждат като безумни животни. Неконтролираното нарастване на народонаселението води до простотия и глад, мистични и вредни религии, което пък прави тези същества да изберат тероризма и паразитирането. Това е задачата на световното управление и ПРОСВЕТЕНАТА, ЧОВЕКОЛЮБИВИ РЕЛИГИЯ. А не удовлетворяването на безумната алчност на корпорациите на основата на бълващо ненужно производство и производство за войни между безумно нарастващото човечество.

2018.06.22 | 10:45

1
papata da prieme vav vatikana arabski manafi takmo sas negovite pederasi shte si dopadnat i shte se zadovoliavat vzaimno a za drugite darjavi da ne misli.

Добави коментар

Водещи новини