Заложническа драма в Париж, на място са изпратени спецчасти (обновена+видео+снимки)

  • 12 юни 2018 19:08

  • 5928
  • 2
Заложническа драма в Париж, на място са изпратени спецчасти (обновена+видео+снимки)
© Туитър

В сграда в северен Париж днес следобед са взети заложници. На място са изпратени специални полицейски сили, предаде Франс прес, като цитира съобщение на полицията в Туитър.

Според първоначалните данни мъж е заявил на полицията към 16 ч. парижко време, че е въоръжен и държи за заложници поне двама души. Полицейски източник каза за АФП, че ситуацията е твърде неясна. По първоначална информация похитителят е поискал да го свържат с посолството на Иран, за да предаде съобщение на френското правителство.

Друг източник заявил, че първоначалните данни сочели, че нападателят е душевно нестабилен мъж, чиито мотиви са неясни. С него са започнали преговори.

Най-малко един мъж пострадал при схватка с мъжа, но успял да избяга преди пристигането на специални полицейски части в района.

Полицията блокирала района, където се стекли служители от служби за извънредни ситуации, като в района на сградата със заложническата драма бил разположен и робот с дистанционно управление за сапьорски дейности.

Според полицията засега няма данни инцидентът да е свързан с тероризъм.

Франция се намира във висока степен на готовност след серия от джихадистки атаки през последните три години, последната от която бе миналия месец, при която бе убит един човек, посочва АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Говеда

2018.06.13 | 15:01

2
На място са изпратени,кретени.Тоя свят се е побъркал

2018.06.13 | 01:52

1
по много арабски магазинчета във Франция може да се види портрет на Меркел.

Добави коментар

Водещи новини