Макрон с предупреждение

  • 05 юни 2018 22:23

  • 8357
  • 0
Макрон с предупреждение
© gettyimages (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на предупреди днес, че има опасност от ескалация, която може да доведе до конфликт, след като Иран обяви, че увеличава капацитета си за обогатяване на уран, предаде АФП.

"Приканвам всички да стабилизират ситуацията и да не се поддават на ескалацията, защото тя ще доведе само до едно нещо - до конфликт", каза Макрон след среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Париж. Намерението на Иран не означава, че той е излязъл извън рамките на споразумението от 2015 г. за ядрената му програма, добави френският президент.

Израелският премиер каза, че не е поискал от Франция да се оттегли от ядрената сделка с Иран, защото според него тази сделка ще се разпадне, след като САЩ се оттеглиха от нея и наложиха отново санкции на Техеран, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс. "Не поисках от Франция да се оттегли от сделката с Иран, защото мисля, че тя ще се разпадне под натиска на икономически сили", каза Нетаняху на общата пресконференция с Макрон.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини