Разбиха ислямистки клетки в Италия

  • 10 май 2018 12:25

  • 846
  • 0
Разбиха ислямистки клетки в Италия
© gettyimages (архив)

Италианските власти обявиха днес, че са разбили две предполагаеми ислямистки клетки, които се занимавали с пране на пари и финансиране на терористични групировки в Сирия, предаде АФП.

На четиринадесет души са издадени заповеди за арест, а 20 акции по претърсване се извършват в момента, съобщиха в съвместно изявление съдебните и полицейски власти на градовете Бреша (в Северна Италия) и Каляри (в Сардиния).

Първата клетка се състояла от десетима сирийци, чиято цел е била да извършват злоупотреби с платежни услуги в различни държави-членки на Европейския съюз: Швеция, Италия, Унгария, а също така и в Турция. В съобщението се посочва също, че двама от тях са обвинени във финансиране на тероризма.

Във втората група, действала в Сардиния, са членували четирима активисти от сирийски и марокански произход, обвинени, че са част от клетка, която подкрепя терористичната организацията "Джебхат ан Нусра" (клон на "Ал Кайда") в Сирия.

В Италия досега бяха разбити няколко подобни клетки, основно занимаващи се с логистика, които набират или финансират членове на действащи в Близкия Изток ислямистки групировки.

Последвайте канала на

БТА
846 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини