Семейството на Стивън Хокинг организира томбола за поклонението пред гроба му

  • 09 май 2018 12:59

  • 1423
  • 1
Семейството на Стивън Хокинг организира томбола за поклонението пред гроба му
© Getty Images/Guliver

Семейството на покойния британски физик Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов организира томбола с 1000 билета за благодарствената служба в негова памет в Уестминстърското абатство, съобщи Асошиейтед прес.

Прахът на Хокинг ще бъде положен в земята на лондонското абатство между гробовете на Исак Нютон и Чарлз Дарвин на 15 юни.

Фондация "Хокинг" ще избере 1000 от участниците в томболата на случаен принцип. Те ще получат билет за поклонението. След службата абатството ще бъде отворено през целия ден за граждани, които искат да отдадат почит на Хокинг пред гроба му.

Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов печели световно признание с книгата си "Кратка история на времето". Тя описва по достъпен начин загадките на космоса, времето и черните дупки.

Макар че на 21-годишна възраст ученият е поразен от амиотрофична латерална склероза, а лекарите му дават само две години живот, това не го спира да изследва тайните на Вселената.

Физикът почина през март на 76-годишна възраст в дома си в Кембридж.

Кандидатстването за билетите е на сайта: stephenhawkinginterment.com, a срокът е до 15 май.

БТА
1423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.09 | 13:59

1
а количката продава ли се ?

Добави коментар

Водещи новини