Папа Франциск се срещна с баща, потърсил помощта му за неизлечимо болно бебе

  • 18 април 2018 19:23

  • 2106
  • 0
Папа Франциск се срещна с баща, потърсил помощта му за неизлечимо болно бебе
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се срещна днес с бащата на неизлечимо болно британско бебе, който води съдебна битка срещу спиране на животоподдържащите системи на сина му, предаде ДПА.

21-годишният Томас Еванс беше приет във Ватикана преди седмичната обща аудиенция на папата на площад "Свети Петър".

Снощи взех самолета и дойдох във Ватикана да се срещна с папата. Синът ни Алфи не умира и няма да позволим животът му да бъде отнет, написа Еванс във Фейсбук.

На площада Светият отец призова присъстващите да се помолят за Алфи Еванс, както и за Венсан Ламбер - французин, чийто живот се поддържа изкуствено от 2008 г., когато катастрофира с мотоциклет.

Бих искал за пореден път да заявя и потвърдя, че единственият творец на живота, от началото до естествения му край, е Бог, а наш дълг е да правим всичко, за да пазим живота, каза папата. Нека се съберем мълчаливо и се помолим животът на всички хора, и особено на тези двама наши братя, да бъде запазен, призова папата.

Почти двегодишният Алфи Еванс страда от недиагностицирано дегенеративно заболяване на мозъка и според Детската болница Олдър Хей в Ливърпул по-нататъшните опити за лекуването му са безполезни.

Британски съдии отхвърлиха обжалването на родителите на Алфи той да остане на животоподдържащи системи. Родителите искат да прехвърлят детето си в болница във Ватикана.

Лондонският Висш съд постанови, че лекарите могат да изключат системите, поддържащи изкуствено живота на детето, което е в кома от декември 2016 г. Родителите на момченцето се опитаха да се обърнат към Европейския съд по правата на човека, но и там не постигнаха положително за тях решение, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Подобен беше случаят на друго британско семейство, което изгуби съдебната битка за продължаване на лечението на детето им в терминален стадий на много рядко заболяване. Единадесетмесечният Чарли Гард почина през юли, след като лекарите изключиха апарата за изкуствено дишане, който го поддържаше жив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини