Италианският президент може да назначи посредник за излизане от кризата в преговорите за ново правит

  • 18 април 2018 07:22

  • 906
  • 1
Италианският президент може да назначи посредник за излизане от кризата в преговорите за ново правит
© gettyimages (архив)

Очаква се италианският президент днес да назначи посредник, който ще се опита да преодолее застоя в преговорите за съставяне на правителство след парламентарните избори преди месец и половина, които те не излъчиха категоричен победител.

Това предаде Ройтерс, като се позова на източник, близък до президента. Предполага се, че държавният глава Серджо Матарела ще възложи на председателката на Сената (горната камара на парламента) Мария Казелати да води по-гъвкави и по-неофициални преговори от досегашните, каза източникът.

Третата европейска икономика е с временно правителство от изборите на 4 март, на които най-силно се представиха антисистемните и крайнодесни формации за сметка на големите традиционни партии. Двата кръга официални консултации между Матарела и партиите не постигнаха пробив в очевидно непримиримите позиции и буксуването изглежда ще продължи до регионалните избори по-късно този месец, посочват политически източници, цитирани от Ройтерс.

Мария Казелати е представителка на консервативната партия "Форца Италия" и винаги е била близка до нейния водач Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 - четири пъти премиер на Италия.

Последвайте канала на

БТА
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
''Томахавка'' до руските намници.

2018.04.18 | 09:00

1
Тръмп Ваш.

Добави коментар

Водещи новини