ЕС не иска промени в иранската ядрена сделка

  • 20 март 2018 07:13

  • 700
  • 1
ЕС не иска промени в иранската ядрена сделка
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз не иска промени в международното споразумение за иранската ядрена програма, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Могерини е казала това на фона на заплахите на американския президент Доналд Тръмп Съединените щати да се оттеглят от сделката.

ЕС "придава стратегическа важност на пълното прилагане на споразумението от всички страни", подчерта ръководителката на европейската дипломация след среща на министрите на външните работи на държавите от съюза в Брюксел. Тя се аргументира, че "за нас това е въпрос на сигурност, за Европа и останалия свят".

Ако споразумението бъде развалено, "това ще създаде допълнителна заплаха за сигурността и безпокойство в региона", предупреди Могерини.

Тя изрази надежда ЕС да убеди Иран да се откаже от разработването на ракети и от подкопаването на сигурността в Близкия изток, но подчерта, че тези усилия трябва да останат отделно от ядрената сделка.

БТА
700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.20 | 08:50

1
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини