Макрон поздрави Путин и му пожела успех в модернизацията на Русия

  • 19 март 2018 16:43

  • 2125
  • 2
Макрон поздрави Путин и му пожела успех в модернизацията на Русия
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на поздрави в телефонен разговор руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През за преизбирането му и пожела успех в политическото, демократично, икономическо и социално модернизиране на Русия, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Елисейския дворец.

Макрон потвърди привързаността си към конструктивен диалог между Русия, Франция и Европа, както и убеждението си, че, сътрудничеството, на изяснена основа, между Европа и Русия, окето е от съществено значмение за европейския континент, е в интерес и на двете страни.

В телефонния разговор с Путин Макрон също така е изразил "дълбоко безпокойство" от ситуацията в сирийските региони Африн и Източна Гута и е призовал Русия да положи усилия за прекратяване на сраженията и загубата на човешки живот.

Френският президент е призовал Путин да възобнови "с твърда ръка" борбата с химическите оръжия, след като нервнотоксичен агент е използван срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал на британска територия. Макрон е призовал руските власти "да хвърлят светлина върху всички отговорности, свързани с неприемливата атака в Солсбъри, и да възстанови "с твърда ръка" контрола върху евентуални програми, които не са били декларирани пред Организацията за забрана на химическите оръжия", пише БТА.

Константин Тодоров
2125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.20 | 16:00

2
А ТАКА МАКРОНЧО,НА БАБА ДОБРОТО МОМЧЕНЦЕ.ЩЕ ТЕ ЩИПНА ПО РОЗОВАТА БУЗКА.
пудела

2018.03.20 | 16:00

1
на Ротшилд,.

Добави коментар

Водещи новини