Гърция чака над 1 млрд. евро за отглеждане на канабис

  • 14 март 2018 10:38

  • 1855
  • 3
Гърция чака над 1 млрд. евро за отглеждане на канабис
©

Южната ни съседка Гърция позволи отглеждането и продажбата на канабис за медицински цели. Тепърва обаче ще стане ясно дали намеренията на инвеститорите са дългосрочни. 

Преди дни гръцкият парламент одобри закон, позволяващ отглеждането и продажбата на канабис за медицински цели. Това отвори вратата към привличане на инвеститори в една все още непозната сфера.

Според първоначалните информации мерките на правителството вече дават резултат и пет компании са готови да инвестират над 1 млрд. евро, за да отглеждат канабис и да произвеждат медицински продукти, съдържащи веществото, информира Канал 3.

Сред заявилите предварителен интерес са две от най-големите канадски компании в този сектор. Те планират изграждането на плантации за канабис, откриването на общо 1500 работни места и стотици евро инвестиции в тази дейност.

Мащабни са намеренията и на Golden Greece Cannabis - отглеждане на канабис на площ от 1 кв. километър около Солун, а по-късно и строителството на завод за фармацевтични продукти. Първоначалните планове са компанията да инвестира 400 млн. евро, а след две години да нарасне до 1 млрд. евро.

Климатът в Гърция е предимство при отглеждането на канабис.

Нора Виткова
1855 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Браво

2018.04.09 | 14:33

3
Ето и гърците са умни и ще изкарвват пари от това. А при нас как да стане при условие, че тези пари може да влезнат в джоба на наш политик, а не в държавата...да не говорим за обществото, което още е на светлинни години в разбирането си за канабиса.

2018.03.14 | 13:20

1
ас кънаписа го разбирам и ставам на светлинни години като гу потребяам, ти ни мъ мисли

2018.03.21 | 20:24

2
а у нас кога???

Добави коментар

Водещи новини