Руски журналист за Скрипал: Завера срещу домакинството ни на Световното по футбол

  • 12 март 2018 15:40

  • 2411
  • 1
Руски журналист за Скрипал: Завера срещу домакинството ни на Световното по футбол
© gettyimages (архив)

Като заговор срещу руското домакинство на Световното първенство по футбол през това лято бе определено отравянето на бившия полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия Скрипал от страна на журналиста от Москва Дмитрий Кисельов.

Водещият на предаване по държавната телевизия "Россия 1" директно обвини британските власти за случая Скрипал. "Единствените хора, които печелят от инцидента, са в Лондон. Те искат да захранят разпространяваната на Острова русофобия. Тези хора отровиха и дъщеря му и това бе направено в името на драмата. Това е брилянтна операция на тамошните специални служби", каза журналистът вчера в ефир. "Скрипал отдавна престана да бъде ценен източник на информация и британците решиха да го жертват, като изпитат върху него и дъщеря му и разработена в тяхната страна отрова", заяви още Кисельов.

Да припомним, 66-годишният мъж и 33-годишната жена бяха открити в безсъзнание на пейка край мол в югозападния английски град Солсбъри в началото на март.

Британски депутат вече обвини руските служби за случая Скрипал. Говорителят на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Дмитрий Песков днес заяви, че инцидентът с бившия служител на ГРУ няма отношение към Русия. Става дума за човек, работел за британска служба и за случай, станал на територията на Обединеното кралство", посочи прес секретарят на руския президент.

Очаква се по-късно днес британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да председателства заседание на Националния съвет за сигурност, на което ще бъде обсъдено отравянето.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.13 | 00:03

1
Кой ми сра в гащите!

Добави коментар

Водещи новини