ЕС "удря" бърбъна, портокаловия сок и фъстъченото масло, ако Тръмп наложи мита

  • 07 март 2018 14:28

  • 2040
  • 2
ЕС "удря" бърбъна, портокаловия сок и фъстъченото масло, ако Тръмп наложи мита
© pixabay.com

ЕС се готви да отвърне с контрамерки, ако президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския наложи по-високи мита върху вноса на стоманата и алуминия.

ЕС ще "удари" американски продукти като фъстъченото масло, портокаловия сок и бърбъна, информира АФП.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че ЕС се надява 28-те страни членки да бъдат изключени от предвидените от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския мита върху вноса на алуминий и стомана. Тя призова Вашингтон да преосмисли решението да въведе тарифи.

"Ще търсим правата си в Световната търговска организация" и ще координираме действията си с други държави, каза еврокомисарят и добави, че ЕС има сериозни съмнения относно оправданието на САЩ, че мерките са заради причини, свързани с националната сигурност.

Според нея наказателните мерки предимно засягат традиционните съюзници и партньори. Тарифите ще навредят на трансатлантическите търговски отношения и на световната свободна търговия, каза още еврокомисарят.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2040 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.03.11 | 21:51

2
ДА ИМ ПИКАЯ НА БЪРБЪНА И ФАСТЪЧЕНОТО МАСЛО , ЕВРОПА НЕ Е УМРЯЛА ЗА ТЯХ!
дуци

2018.03.11 | 21:51

1
ДА ИМ ПИКАЯ НА БЪБЪНА И ФАСТЪЧЕНОТО МАСЛО , ЕВРОПА НЕ Е УМРЯЛА ЗА ТЯХ!

Добави коментар

Водещи новини