Макрон приветства решението на ГСДП за коалиция с Меркел

  • 04 март 2018 16:30

  • 1662
  • 1
Макрон приветства решението на ГСДП за коалиция с Меркел
© gettyimages (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на приветства като "добра новина за Европа" съгласието на мнозинството членове на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) за съставяне на нова управляваща коалиция с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и АФП.

Според обявените днес официални резултати от вътрешнопартийния референдум 66,02 процента одобряват ново правителство с Меркел. В гласуването са участвали 78,4 процента от 463-те хиляди членове на ГСДП. "Президентът на Републиката се радва на резултата от гласуването на ГСДП. Това е добра новина за Европа. Франция и Германия ще работят заедно още в следващите седмици за изготвяне на нови инициативи и придвижване на европейския проект", заяви френското президентство.

Амбициозните планове на Макрон за реформа и по-тясна интеграция в еврозоната са замразени от месеци заради липсата на ново германско правителство, отбелязва Ройтерс. Коалицията между консерваторите на Меркел и социалдемократите има минимално мнозинство в Бундестага - малко над 53 процента след изборите от 24 септември, на които крайнодясната "Алтернатива за Германия" постигна исторически пробив, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.05 | 19:19

1
Ма, кой го пита па тоя..!?

Добави коментар

Водещи новини