Белгийският премиер Шарл Мишел заминава на посещение в Москва

  • 29 януари 2018 11:02

  • 1298
  • 2
Белгийският премиер Шарл Мишел заминава на посещение в Москва
© Gettyimages

Белгийският премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в заминава днес на тридневно работно посещение в Москва, където ще разговаря с руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и с премиера Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, съобщава БТА.

Отбелязва се, че това е първо посещение на подобно равнище от 2011 г. насам, когато до Русия пътува тогавашният белгийски министър-председател Ив Льотерм.

Уточнява се, че посещението цели да подчертае необходимостта от съживяване на диалога с Москва, въпреки двустранно наложените санкции между Русия и ЕС.

Сред темите на разговорите са отбелязани обстановката в Украйна и в Сирия, напрежението на Корейския полуостров, отношенията с ЕС. Програмата на Мишел предвижда той да се срещне с белгийци, които работят в Русия, и да изнесе лекция за настоящето и бъдещето на ЕС пред студенти от Висшата школа по икономика. Посещението на белгийския премиер ще завърши със среща с представители на гражданското общество.

Мая Йорданова
1298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.04 | 15:38

2
Нещо изведнъж всички хукнаха към Москва. Явно за благословия от Путин..! Наш Боко какво чака..!?

2018.02.04 | 15:38

1
А ние славяните защо сме с наколенки пред тези тритоплови полуженчовци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини