Папата призова за гостоприемство към имигрантите

Папа Франциск призова католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки, че "няма християнска радост, когато вратите са затворени", предаде ДПА.

Хората, които "пред лицето на нещастието са отказали да се предадат и са тръгнали да търсят възможност да живеят" са "икона на Светото семейство, което е трябвало да прекоси пустини, за да продължи да живее", каза папата пред около 100 000 души на литургията в Икике, Чили.

В този крайбрежния град Икике има десетки хиляди мигранти, идващи основно от съседни страни. Франциск призова католиците да бъдат чувствителни към неправдата и новите форми на експлоатация, "да предлагат това, което имат, колкото и малко да изглежда".

Това бе последната литургия, отслужена по време на четиридневното посещение на папата в Чили. От град Икике папата заминава за Перу - втората и последна част от южноамериканската му обиколка.

След литургията в града папата накара автомобилния си кортеж да спре, за да провери как се чувства полицайка, хвърлена от коня си, явно уплашен от шума на преминаващите коли, съобщи Асошиейтед прес. Франциск слезе от автомобила си и остана да стои до жената, докато не пристигна линейка, която да я откара в болница. Ватикана съобщи, че жената е била в съзнание, а папата й е казал "няколко утешителни души".

Коментари

 1. 2018.03.23 | 16:35
  Факай си майката бе педал,луцифер в бяло,майка ти да иба продажна да иба
  1. 2018.03.23 | 16:35
   ПЕДОФИЛ И САТАНИСТ.
 2. 2018.03.23 | 16:35
  този оглавява шайката на антихриста.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет