Макрон призова за европейско единство в лицето на увеличаващата се икономическа мощ на Китай

  • 10 януари 2018 13:24

  • 1171
  • 0
Макрон призова за европейско единство в лицето на увеличаващата се икономическа мощ на Китай
© Gettyimages

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова в сряда за европейско единство в лицето на увеличаващата се икономическа мощ на Китай, след като коронова държавното си посещение в Пекин с няколко бизнес сделки.

Макрон призова Брюксел да се включи в китайския мегапроект „Нов Път на коприната“. Но той също предупреди, че европейците трябва да са нащрек и да защитят стратегическите сектори, тъй като Китай преследва свои цели чрез инициативата, предвиждаща да свърже Пекин с Европа и Африка чрез железопътна инфраструктура, морски пътища и магистрали, предава AFP, цитираха от агенция Фокус.

„Трябва да излезем с обща позиция на европейско ниво“ по отношение на „Новия Път на коприната“, заяви Макрон по време на пресконференция.

„Не можем да се отстраним от тази инициатива. Това ще означава, че после ще трябва да се справяме с последствията от една огромна стратегическа грешка“, предупреди той, добавяйки че европейците са разделени по въпроса за китайската инициатива.

Радина Лазарова
1171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини