Париж глоби 13 модни компании

  • 27 януари 2012 21:47

  • 948
  • 1
Париж глоби 13 модни компании
© интернет

Френски съд осъди 13 водещи парфюмерийни и луксозни компании сред които "Шанел", "Кристиан Диор" и "Л'Ореал", да платят глоба от 40 милиона евро /53 милиона долара/ Глобите са заради съзнателно поддържани високи пазарни цени.

Апелативен съд в Париж потвърди наложената през 2006 г. глоба от Френската агенция за защита на конкуренцията, която постанови, че компаниите са участвали в незаконни споразумения за фиксиране на цени, наложени от производителите и придружени с търговски заплахи при неподчинение.

Глобени са компаниите "Жан-Пол Готие", "Issey Miyake", "Шанел", "Кларинс Фрагранс Груп", "Ермес", "Кристиан Диор", "Клиник", "Есте Лаудер", "Герлен", "Л'Ореал", "LVMH Fragrance Brands", "Sisheido Europe" и "Ив Сен Лоран". Глоби получиха и дистрибуторите "Marionnaud", "Sephora" и "Nocibe"./КРОСС/

Последвайте канала на

948 1

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2012.01.29 | 04:09

1
Пазарна икономика в действие. Ама като гледам и там делата се точан вече 6 години. Че те само от лихви от банки за такъв период ще си платят глобите - средно по 3 милиона евро на компания... И това се случва във Франция - люлката на демокрацията... СМЕШНИЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини