Сайтът на университета в Кембридж се срина заради дисертация на Стивън Хокинг

  • 24 октомври 2017 11:48

  • 5462
  • 0
Сайтът на университета в Кембридж се срина заради дисертация на Стивън Хокинг
© Getty Images

Сайтът на университета в Кембридж, на който безплатно беше публикувана докторската дисертация на британски физик Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов, се срина заради големия брой желаещи да я прочетат, предаде ТАСС, цитирайки в. "Гардиън".

Само за едно денонощие не по-малко от 60 хиляди желаещи са се опитали да свалят от сайта изследването на астрофизика, озаглавено "Свойствата на разширяващите се Вселени", информира БТА.

Самият 75-годишен световноизвестен учен реагира на новината за срива, като изказа надеждата, че неговият 134-страничен труд няма да разочарова любителите на физиката и космологията. "Приятно ми е да узная, че толкова много желаещи са проявили интерес да се сдобият с моята дисертация. Силно се надявам те да не се разочароват от нея!"

Хокинг изказа пожелание да бъде осигурен открит достъп до работите на повече известни учени, които творят в най-различни области на човешкото познание.

Дипломната си работа физикът пише на 24-годишна възраст и я защитава през 1964 година. Досега тя беше достъпна единствено в библиотеката на университета или чрез заявка за сканирано копие, което струваше 86 долара.

Последвайте канала на

Novini.bg
5462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини