Идентифицираха заподозрян за нападението в метрото в Лондон

  • 15 септември 2017 18:05

  • 7014
  • 2
Идентифицираха заподозрян за нападението в метрото в Лондон
© gettyimages

Британската премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в осъди подлия атентат в лондонското метро, като подчерта, че той е можел да причини големи щети, предаде БТА, цитирайки ДПА и АФП.

Взривното устройство, поставено на станция "Парсънс Грийн", е имало за цел да предизвика огромни щети, подчерта Мей в обръщение по телевизията след извънредно заседание на кризисния комитет на британското правителство. Британската премиерка порица изявлението на американския президент Доналд Тръмп, който заяви в Туитър, че извършителите на атентата са били известни на полицията. Тя подчерта, че никога не е полезно да се спекулира по текущо разследване.

Британските сили за сигурност са идентифицирали заподозрян за нападението в Лондон, предаде Ройтерс, като цитира телевизия "Скай нюз". "Източници от силите за сигурност казват, че са идентифицирали заподозрян, замесен в бомбения атентат, с помощта на запис от охранителна камера", заяви в Туитър Марк Уайт, кореспондент на телевизията.

След атентата нивото на терористична заплаха във Великобритания остава "сериозно", което означава, че има голяма вероятност от нападение, заяви Мей, цитирана от АП. Тя добави, че решението подлежи на преразглеждане.

Нападението е било извършено с помощта на самоделна бомба, заяви по-рано шефът на отдела на Скотланд ярд за борба с тероризма Марк Роули. При атентата бяха ранени 22 души. Нито един от тях не е получил сериозни наранявания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7014 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.16 | 12:31

2
Пак ще е БГ-седесар, като в Германия.
ами да

2017.09.16 | 07:31

1
пак ще е бай ман.гал

Добави коментар

Водещи новини