Над 1500 са ранените след паниката в Торино, дете е в кома

  • 04 юни 2017 20:29

  • 14251
  • 0
Над 1500 са ранените след паниката в Торино, дете е в кома
© Туитър

1527 са ранените след блъсканицата снощи в Торино сред футболни привърженици. Паника обзела хората, събрали се пред видеостена за финала от шампионската лига между "Ювентус" и "Реал Мадрид", след като се притеснили, че има бомбена заплаха. Тежко ранени са дете на 7 години, жена и мъж. Детето е в кома, съобщава БНР.

Хиляди привърженици на "Ювентус" се бяха събрали на централния площад "Сан Карло" в Торино пред видеостена. Около 22 часа местно време тези, които са в края на тълпата, чули тътен. Създала се паника и вълна от хора се понесла в посока към видеостената. По-късно ще стане ясно, че е паднала метална преграда към подземния паркинг и това е причина за тътена, който уплашил хората. Психозата за евентуална бомба е довела до реакцията на хората, смятат за момента властите.

Прокуратурата започна разследване за създадена фалшива тревога.

Медиите, които отразяваха събитието от площад „Сан Карло” в Торино са помолени да съдействат на властите със свои материали за изясняване на случилото се.

"Беше една невероятна навалица и невиждана блъсканица за излизане от ситуацията. Много се спъваха в другите хора, други бяха съборени. Объркването и отчаянието бяха огромни", каза пред Националното радио студентът от Торино Иларио Прато, който е бил в близост на площада и се е предпазил зад колона по време на инцидента.

Много от присъстващите на площада не са и разбрали как е свършил финалът на Шампионската лига в Кардиф. Оттам веднага се завърна кметът на Торино Киара Апендино. Загриженост по случая изрази премиерът на Италия Паоло Джентилони.

Няма информация за пострадали български граждани и при другия инцидент от снощи - на площад "Сан Карло" в Торино. Генералното ни консулство в Милано следи ситуацията и поддържа контакт с местните власти. Българските граждани могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента, на дежурния телефон за спешни случаи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини