Тереза Мей опита да успокои европейските си съюзници със статия в седем европейски вестника

  • 30 март 2017 14:56

  • 5168
  • 0
Тереза Мей опита да успокои европейските си съюзници със статия в седем европейски вестника
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в публикува статия в днешните броеве на седем европейски вестника, в която излага възгледите си за развода между Обединеното кралство и Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Тя избра за целта ирландския вестник "Айриш таймс", полския "Жечпосполита", шведския "Дагенс нюхетер", испанския "Паис", италианския "Република", френския "Паризиен" и германския "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Мей за пореден път заявява, че Обединеното кралство напуска ЕС, но не и Европа. "Искам да уверя, че това решение по никакъв начин не означава отхвърляне на общите ни ценности като европейци", пише тя. "Нито е опит да се навреди на ЕС", посочва тя и допълва, че страната й иска "Европейският съюз да успее и да просперира".

Мей говори за необходимост от "възможно най-тясно сътрудничество в областта на сигурността", защото европейците и британците "са изправени пред едни и същи заплахи като тероризма и екстремизма". Накрая тя уверява, че иска час по-скоро да бъде уреден въпросът с гарантирането на правата на европейските граждани на острова и британските граждани, живеещи в страните членки на ЕС, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини