Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого нищо

  • 15 март 2017 11:20

  • 2676
  • 4
Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого нищо
© Getty Images/Guliver

ЕК не иска да диктува на никого нищо, заяви председателят на комисията Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето пред Европейския парламент в Страсбург по повод предложените от него пет посоки за бъдещото развитие на ЕС.

За пръв път открито той се обяви срещу една от предложените възможности - от ЕС да остане само единният пазар. ЕС е повече от търговия, икономика и валута, коментира Юнкер.

Той повтори, че предложенията му, очертани в Бялата книга, не целят да издигнат нова Желязна завеса между Изтока и Запада. Юнкер посочи, че предложенията не целят и развитието на Европа "на две скорости", пише БТА.

Бях скандализиран от изявленията на Турция по отношение на Холандия, заяви Юнкер. ЕС няма да се присъединява към Турция, Турция се стреми към членство в ЕС, отбеляза той.

Трябва сами да се погрижим за собствената си отбрана, трябва да повишим отбранителните си разходи, заяви председателят на ЕК. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не е първият президент на САЩ, който иска това от нас. Подписали сме договореност в Уелс и трябва да я спазим. Но сигурността не е свързана само с разходи за отбрана, а и с осигуряването на средства за развитие за държави извън ЕС, посочи Юнкер.

Константин Тодоров
2676 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
е

2017.03.18 | 21:06

4
Как ли пък не - не диктувала Европа... Ами санкциите за кривите краставици или за незачитането на третия пол???

2017.03.18 | 21:05

3
Кой каквото сам си направи друг не може да му направи. А ес тръгна против волята на гражданите му и сега гражданите му го наказват и ще го сринат. Не знам даже още това нещо как се държи с толкова външни врагове и с 70% от гражданите му срещу него.

2017.03.16 | 06:32

2
Само Мари льо Пен да стане президент, ще си го набуташ Юнкере, тоя ЕС отзад.
Бачо Киро

2017.03.16 | 06:32

1
Естествено,че има други ценности питайте Барозу и Кристалина.

Добави коментар

Водещи новини