Испанските власти арестуваха украинци и руснаци, обвинени във връзки с престъпни организации

  • 12 юли 2016 15:01

  • 1415
  • 0
Испанските власти арестуваха украинци и руснаци, обвинени във връзки с престъпни организации
© Getty Images/Guliver (архив)

Единадесет души, основно от украински и руски произход, бяха арестувани днес в Барселона, и са обвинени във връзки с организираната престъпност и пране на пари, заяви испанската прокуратура за борба с корупцията, цитирана от Ройтерс.

Разследването е установило случаи на организирана престъпност, пране на пари, подправяне на официални документи и укриване на данъци, посочи прокуратурата.

Арестите са вторият голям случай с предполагаема дейност на руски престъпни организации от май, когато испанските власти издадоха заповеди за арест на 12 руснаци, включително на високопоставени официални лица, за които се твърдеше, че са действали извън страната, отбелязва Ройтерс.

Арестуваните днес са използвали капитал от компании, базирани предимно в Кипър или на британските Вирджински острови, за да придобиват или основават испански компании, които са използвали, за да закупуват собственост в Испания, заяви прокуратурата.
Тя посочи, че е установила над 10 милиона евро изпрани пари, които са били инвестирани в имущество в Испания.

Испанските власти са издали 16 заповеди за обиск, блокирали са неуточнен брой банкови сметки и са конфискували собственост, свързана с огранизацията, включително луксозен японски ресторант в Барселона, заяви прокуратурата.

По-рано испанският вестник "Мундо" съобщи, че испанската полиция е обискирала скъп японски ресторант в Барселона, предаде ТАСС.

Заведението е на арменския бизнесмен Арман Маилян. Изданието пише, че предприемачът и синът на бившия кмет на Киев Степан Черновецки са сред задържаните лица, допълва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини