Меркел отхвърли обвиненията на Турция относно резолюцията за арменския геноцид

  • 07 юни 2016 18:23

  • 3674
  • 1
Меркел отхвърли обвиненията на Турция относно резолюцията за арменския геноцид
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се отхвърли като „неразбираеми“ обвиненията на Турция срещу германските депутати с турски корени във връзка с приемането на резолюцията за признаването на арменския геноцид, предаде Reuters.

След гласуването на резолюцията турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини германците в лицемерие заради миналото на Германия. Той заяви и че кръвта на германските депутати от турски произход, които са гласували за резолюцията, трябва да бъде тествана.

„Всички депутати в долната камара на германския парламент са избрани чрез свободни избори и обвиненията и изявленията, които бяха направени от турската страна, са неразбираеми“, заяви Меркел по време на пресконференция днес.

„С приемането на резолюцията бе ясно, че съществуват различия в гледните точки между мнозинството в Бундестага и Турция“, посочи Меркел, като подчерта, че ще настоява за директни преговори между Турция и Армения.

Росица Валентинова
3674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.08 | 13:00

1
Ами, ердоган не е задоволил изкукалото бабче и ето го резултата.

Добави коментар

Водещи новини