Станишев: Винаги сме подкрепяли напредъка на преговорите на Турция с ЕС

  • 18 март 2016 12:41

  • 1369
  • 7
Станишев: Винаги сме подкрепяли напредъка на преговорите на Турция с ЕС
©

"Европейските социалисти винаги сме подкрепяли напредъка на преговорите на Турция с ЕС и не смятаме, че те трябва да се обвързват с бежанската криза. Държим преговорният процес да е в съотвествие с европейските ценности и да бъдат гарантирани спазването на правата на човека, свободата на медиите, независимата съдебна система и други критерии, на които всички страни, желаещи да се присъединят към ЕС, трябва да отговарят." Това каза президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в навечерието на решаващата среща на върха на Европейския съвет в Брюксел, съобщават от ПЕС.

Той събра левите премиери непосредствено преди заседанието на Съвета за обща позиция за бежанците, съобщиха от офиса на Станишев.

"Наша основна грижа са безопасността и сигурността на бежанците, цялостта на Шенген и бъдещето на общия европейски проект. Европейските ценности, европейският начин на живот не трябва да бъдат компроментирани и социалистите и демократите правим всичко възможно, за да се гарантират мирът и просперитетът в Европа. ЕС има своите червени линии, от които не може да отстъпи, и левите премиери заявиха това много ясно", допълни Станишев.

"Длъжни сме да гарантираме човешките права на бежанците, които се опитват да стигнат до Европа. Трябва да се уверим, че сделката между ЕС и Турция, както и процесът на изпращане на незаконните мигранти обратно в Турция, по никакъв начин не поставят под съмнение техните права или сигурност и са в съотвествие със законите на ЕС и международното право. Всеки човек, бягащ от войни и преследване, търсещ убежище, има своята собствена причина за това и всеки случай трябва да се разглежда индивидуално."

Президентът на ПЕС беше категоричен, че проблем от такъв мащаб не може да се реши от една страна. "Гърция е на предната линия. Солидарни сме с нея и призоваваме държавите членки да покажат човечност и да споделят отговорността в решаването на кризата с бежанците." В този контекст към левите премиери се присъединиха министър-председателят на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и лидерът на ПАСОК Фофи Генимата. В срещата участваха френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, премиерите на Италия, Швеция, Португалия, Малта и Чехия - Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, Стефан Льовен, Антониу Коща, Джоузеф Мускат и Бохуслав Соботка, както и канцлерът на Австрия Вернер Файман.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1369 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.03.20 | 12:48

5
КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРЕДАТЕЛИ

2016.03.20 | 21:19

7
Zaka e ,a i Tikvata e su6tia kato tozi
хах

2016.03.20 | 12:48

6
ТОЧНО ТАКА - ТЕ СА ГОТОВО С ДЯВОЛА ОРТАЦИ ДА СТАНАТ, НО ДА ЛАПАТ....МНОГО СА СТРАШНШ НЕЩАТА, ВСЪЩНОСТ, И ЦЯЛАТА ВИНА Е ТЯХНА.

2016.03.20 | 12:48

4
педераст-ДОЛЕН еврейски чифут.
Мерси !

2016.03.20 | 12:48

3
Всички знаем,че ПЕС са за педерастията и всякакви извращения.За това ,че са антихристи,безродници и убийци !
аз

2016.03.20 | 12:48

2
за какви ценности говориш бе национален предател? Да му бъде забранено влизането в България!
гошо

2016.03.20 | 12:48

1
Кажи,хазарски неприятелю.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини