Далай Лама: Честно казано, в нашето поколение няма много надежда

  • 12 март 2016 07:37

  • 2410
  • 1
Далай Лама: Честно казано, в нашето поколение няма много надежда
© Getty Images/Guliver

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския прогнозира, че 21-век ще бъде също толкова кървав и безсърдечен, колкото и 20-ти, отбелязва АФП.

Той призова за драстични образователни реформи в световен план, които да поставят фокус върху състраданието.

„Честно казано, в нашето поколение няма много надежда", заяви будисткият лидер по време на своя лекция в Женева, пише "Дарик".

Надеждата ни е в бъдещите поколения, но трябва да започнем още сега от образованието, което да създава здрави умове, допълни Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския.

Лекцията му е част от специална програма в Съвета за човешките права на ООН, която включва представяния и на други лауреати на Нобеловите награди за мир.

От думите на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския стана ясно, че този специален колектив е ангажиран да изработи предложение за учебна програма с нова философия.

„Първичната човешка природа е състрадателна", настоя Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, като прибави, че конкретни действия са нужни, за да се помогне на хората да запазват емпатията, която притежават като деца.

„Аз съм будистки монах. Дневният ми режим включва молитва. Доста съм скептичен, че молитвите ще донесат световен мир... Действията ще донесат мир", добави още религиозният лидер.

Той е нобелов лауреат през 1989г., който Китай описва като опасен сепаратист, въпреки че постоянно осъжда насилието и повтаря, както и днес, че Тибет трябва да остане част от комунистическата държава.

Последвайте канала на

Калина Христова
2410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.15 | 22:06

1
верно е че молитвите няма да донесът мир , но е верно че ще донесът просветление за начина по който мирът да бъде постигнат

Добави коментар

Водещи новини