Бежанец почина пред бюро за регистрация в Берлин

  • 27 януари 2016 17:09

  • 1845
  • 2
Бежанец почина пред бюро за регистрация в Берлин
©

24-годишен бежанец почина в Берлин, след като чакал няколко дни наред на опашка край бюро за регистриране и настаняване на бежанци, предаде БТА, цитирайки доброволческа група.

Веднага била повикана "Бърза помощ", след като на младия мъж му прилошало и го втресло. По пътя за болницата обаче младежът починал. Отделът по здравеопазване и социални въпроси на Бундесрата обеща щателно разследване на случая. Не е ясно дали дългото чакане пред берлинския център за регистрация на кандидати за убежище, станал печално известен с бюрокрацията и хаоса в обработката на документи под бежанския наплив - е причина за смъртта на мъжа.

Според доброволец, опитал се да окаже помощ, мъжът не е имал възможност да бъде прегледан от лекар. Полицията не съобщава подробности за идентичността на починалия. Според "Франс прес" той е сирийски бежанец и е починал от сърдечна криза.

Според говорителката на "Мойбит хилфт" младежът не е имал никакъв подслон, нито средства, нито купони за храна. Предната нощ той е бил поканен от доброволеца да спи у тях. 

В Берлин в момента има сняг и е студено. Мъжът се е простудил, а след цял ден на студа простудата бързо прераснала в пневмония. Виждайки, че състоянието му се влошава, доброволецът повикал "Бърза помощ", но в линейката младият бежанец получил сърдечна криза и починал. Още преди този трагичен случай сенатският отдел се бе оплакал от напрежение в работата на центъра поради заболявания на персонала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1845 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бил поканен от доброволеца....

2016.01.28 | 20:40

2
Поканен е бил за да изчисти анала на доброволеца,не за друго,как разбра бе тоя доброволец,че от хилядите точно тоя няма купони,това говори за по-особено отношение от страна на доброволеца,по-близки взаимоотношения.С две думи казано,(розовите) са много ненаситни за секс,пълно е с педали и леки жени(стари жени).

2016.01.28 | 10:22

1
nobody gives a shit

Добави коментар

Водещи новини