Три кашалота изплуваха мъртви в Линкълншър (видео)

  • 26 януари 2016 10:28

  • 3176
  • 0
Три кашалота изплуваха мъртви в Линкълншър (видео)
©

На морския бряг на Линкълншир, Източна Англия, изплуваха три мъртви кашалота, за които се смята, че са от същото стадо както и друг кит, който умря в Хънстантън, Норфолк, Англия. Засега причината за смъртта не е ясна. Учени от британската програма за разследване на изхвърлени китове и делфини Cetacean Strandings Investigation Programme проучват останките.

Телата на големите животни са заградени, за да не се доближават до тях множеството хора, които пристигат да ги видят, съобщава manager.bg, цитирайки Би Би Си.

Повече от пет кашалота са били забелязани в Хънстантън в петък, преди един от тях да се отдели от всички и въпреки усилията да бъде спасен, да умре. Роб Деавил от програмата за разследване на смъртта на китовете и делфините по бреговете на Великобритания предупреждава, че и другите китове от стадото са подложени на значителен риск да се отклонят от пътя си, да се изгубят и умрат. Той и е кипът му са взели проби от кожата, зъбите, кръвта и китовата мас на кита от Хънстантън и ще проведат подобни изследвания на другите три животни.

Кашалотите и дълбоководните гигантски риби не могат да живеят в плитките води на Северно море.

"Всяка година имаме по 600 отклонения от стадата във Великобритания и няколко, около пет или шест годишно, са на кашалоти", обяснява Деавил.

Последвайте канала на

Novini.bg
3176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини