Глобиха Бевърли Хилс заради разхищение на вода

  • 31 октомври 2015 14:06

  • 1970
  • 1
Глобиха Бевърли Хилс заради разхищение на вода
© Gettyimages/Gulliver

Калифорнийският воден регулаторен орган изпрати силно послание на шикозния анклав Бевърли Хилс и други градове вчера да намалят водното си потребление, за да изпълнят изискванията на щата Калифорния за управление на водните ресурси, предаде ДПА.

Бевърли Хилс и три други водни окръга са глобени с 61 хиляди долара за последователно неизпълнение на поставените им цели за опазване на водните ресурси, посочи в изявление до медиите калифорнийският Съвет за контрол на водните ресурси, цитиран от БТА.

Водното потребление на града бе поставено под наблюдение през последните седмици, след като проверка установи, че девет от десетте най-големи потребители на вода в тормозения от суша щат Калифорния са в Бевърли Хилс и близкия Бел Еър.

Докладът на проверяващите предизвика обществен шум и доведе до призиви за по-строго прилагане на разпорежданията на щатските власти за намаляване на водното потребление с 25 процента.

Калифорния е изпълнила целта си, като е намалила с 26 процента цялостното си потребление през септември, заяви щатският воден регулатор. Това показва, че в по-голямата част от щата, и дори в Бевърли Хилс, "дават своя принос".

Крис Кариган, ръководителят на Съвета за контрол на водните ресурси, каза пред "Лос Анджелис таймс", че тези, които разхищават вода, вместо да я пестят, трябва да се срамуват.

Надзорният орган е глобил и още два калифорнийски града с по 61 хиляди долара.

Размерът на наказанието се изчислява въз основа на глоба от по 500 долара на ден за нарушаване на извънредните разпоредби за пестене на водата.

Водният регулатор си остави отворена опцията да повиши глобите, ако градовете не намалят потреблението, като отбеляза, че е в състояние да предприеме мерки за издаване на глоби от до 10 хиляди долара на ден.

Дори такава сума обаче може да е капка в морето за Бевърли Хилс, отбелязва ДПА.

Градът с население от около 35-хилядно население има среден доход на домакинство от над 96 хиляди долара, както и общински бюджет, възлизащ общо на над 452 милиона долара, годишно.

1970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2015.10.31 | 19:45

1
Как ще ги глобяват та това е страната на големите мечти-там всичко е позволено.

Добави коментар

Водещи новини