Водната стихия в Неапол уби полицай

  • 06 ноември 2011 17:55

  • 889
  • 0
Водната стихия в Неапол уби полицай
©

Силните дъждове и предизвиканите от тях наводнения в Италия взеха живота на още един човек.

В околностите на град Неапол водната стихия е повалила дърво върху полицейска патрулна кола и намиращият се вътре полицай е загинал, съобщават чужди медии.

Заради силните дъждове Неапол, който се намира в Южна Италия, е блокиран. Отменен е мачът от вътрешния италиански шампионат между футболните клубове „Наполи" и „Ювентус". Решението на отмяната е взето с оглед безопасността на футболистите, тъй като местният стадион „Сан Паоло" е наводнен.

Водната стихия продължава да бушува и в северната част на страната, където вчера беше обявено извънредно положение. Нивото на река По вече се е повишило на 5 метра и значително надвишава нормите в някои райони на северозападната област Пиемонт, в това число и в района на административния център Турин.

Училищата са затворени, автомобилното движение е ограничено и в някои райони дори забранена. Разливът на реката е предизвикал разрушаване на един от мостовете в околностите на Турин.

Проливните дъждове не стихват и в Генуа, където загинаха 6 души. Общият брой на жертвите от началото на бедствието в Италия са вече 20.

Последвайте канала на

Весела Найденова
889 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини