Гръцките фермери излизат на протест

  • 16 септември 2015 12:34

  • 1442
  • 1
Гръцките фермери излизат на протест
© gettyimages (архив)

Започват предупредителни протести на гръцките фермери дни преди извънредните парламентарни избори, предаде БНР.

Фермерите започват да разполагат трактори на централни места по пътната мрежа в Северна Гърция. Обещават, че няма да затварят пътища. С действията си предупреждават гръцките партии, че независимо какво правителство се сформира след парламентарните избори в неделя, трябва да се решат проблемите в аграрния сектор.

Протестите са срещу предвиденото рязко увеличение на данъчното облагане, което е част от споразумението с кредиторите. Решението на Съюза на фермерите в Северна Гърция е да разположат селскостопанска техника на централни пътни възли, както и в близост до граничните пунктове. Очаква се струпване на трактори по магистралата "Егнатия", при Ормениеон, Кавала, Драма, Серес до входа на пристанище Игуменица. Организират се протести и за неделя, но без трактори, около избирателни секции. Хотелиерите, които очакват много български туристи в края на седмицата, получиха уверение, че фермерите няма да възпрепятстват трафика на автомобили.

От днес и полицията въведе по-строги мерки по контрол на пътищата, както и по охраната на обществени сгради във връзка с извънредните парламентарни избори на 20-и септември в неделя. Последните предизборни митинги на партиите приключват в петък.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.16 | 20:05

1
данъците са за дундуркането на полиовин милион бежжжанцци.

Добави коментар

Водещи новини