Унгария пусна имигрантите да продължат към Австрия и Германия

  • 31 август 2015 14:55

  • 3200
  • 2
Унгария пусна имигрантите да продължат към Австрия и Германия
© Getty Images/Guliver

Унгарските власти позволиха на имигранти да отпътуват с влакове към Австрия и Германия, предаде БТА. Така стотици имигранти, които прекараха дни наред из гарите на унгарската столица, се качиха днес на влакове за Виена, Берлин и Мюнхен.

Повечето от имигрантите са сирийски бежанци. Някои от тях показаха билетите си, които са си купили за влака за Мюнхен срещу 120 евро. "От шест дни спях като куче на пода в гарата, сега напускам тази страна с двамата си сина и отиваме при сестрите ми в Мюнхен", разказа 35-годишен сирийски бежанец, цитиран от "Ройтерс".

Във влаковете има унгарски и австрийски полицаи, като настаняването по вагоните минава спокойно. По-рано днес Будапеща отправи официално искане Германия да изчисти правните въпроси по отношение на пътуването на нелегални имигранти вътре в Шенген. Според правилата на безвизовото пространство, придвижването за тях е възможно само с валидна виза от страната, която се явява крайна точка и това стана една от причините за струпването на хора в Будапеща, която е първата шенгенска страна по пътя на мигрантите.

Вече се образуват тапи на унгарска територия Берлин отговори на запитването, като правителствени представители подчертаха, че няма „специални влакове” от Унгария за Германия и според законодателството на ЕС имигрантите трябва да се регистрират на унгарска територия и да търсят убежище там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шуши

2015.09.08 | 22:46

2
САЩ разбутаха нещата в Близкия изток и затова "бежанците" плъзнаха към Европа. Малка част са бежанци обаче - повечето са икономически емигранти и ислямисти. За съжаление броят им е огромен и не може да се прецени кой какъв е. Затова да спрат да пускат тези цигани в Европа, ако не искате утре да ви сложат фесове на главите, да спят по земята и палатки по улиците. За щастие България не ги блазни като държава, защото сме по-зле от родните им страни - нека германците да им берат гайлето...

2015.09.05 | 12:59

1
Добре подготвян сценарии десетилетия. Първо даване права на всякаква сган под мотото правата на човека. След 1-2 поколения , когато идеята е прикована в съзнанието на хората, се хвърлят диви орди в сърцето на цивилизацията. Само един стратег може да работи така усилено във времето. Сетихте ли се кой- онзи богоизбрания с плитчиците,!!!

Добави коментар

Водещи новини