НАТО приветства споразумението за Иран, Меркел настоява за бързо прилагане

  • 14 юли 2015 21:09

  • 1999
  • 3
НАТО приветства споразумението за Иран, Меркел настоява за бързо прилагане
© Getty Images/Guliver

Споразумението за иранската ядрена програма представлява исторически пробив, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като призова Иран да спазва ангажиментите си, предаде Франс прес.

Приветствам горещо глобалното споразумение, което постигнаха днес Иран и международната общност и което, стига да бъде приложено изцяло, ще укрепи международната сигурност, заяви Столтенберг в комюнике. Важно е Иран да изпълни изискванията на днешното споразумение и всички свои международни задължения ида работи за сигурността на региона и извън него, добави той, поздравявайки участниците в преговорите за постоянството.

В изявление, разпространено в Берлин, германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приветства като важен успех ядрената сделка и изрази надежда, че тя ще бъде приложена скоро, предаде Ройтерс. Резултатът, постигнат на преговорите във Виена, според еня означава, че целта "Иран без военна ядрена програма" сега е по-близо. Това би било жизненоважен принос за ситуацията със сигурността в целия регион. Призовавам всички страни да допринесат за скоростно прилагане. добави тя.

В Кайро говорител на външното министерство заяви, че Египет се надява надява, че сделката ще бъде изпълнена и ще предотврати оръжейна надпревара в Близкия изток, както и че ще гарантира, че регионът ще бъде свободен от всички оръжия за масово поразяване, включително ядрените оръжия, пише БТА.

Константин Тодоров
1999 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.15 | 12:56

3
бабата се изказа ....

2015.07.15 | 12:56

2
МЕРКЕЛ СИ МИСЛИ ДА ТОЧИ ИРАНСКИТЕ НЕФТ И ГАЗ, СЪЩОТО СИ МИСЛЕШЕ И ХИТЛЕР

2015.07.15 | 12:56

1
Евреите ще я смачкат

Добави коментар

Водещи новини