Париж: Предложенията на Атина са приемливи (обновена)

  • 10 юли 2015 13:10

  • 3283
  • 5
Париж: Предложенията на Атина са приемливи (обновена)
© gettyimages

Гръцките предложения за икономии, предоставени на Еврозоната, заслужават доверие, каза френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде Би Би Си.

Френският президент коментира плана за реформи на правителството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. В плана са заложени премини в данъчното законодателство и реформа в системата за пенсиониране. Оланд подчерта, че проектът е сериозен. В същото време той заяви, че решението дали предложенията да бъдат приети все още не е взето. "Гърция страдаше дълги години", допълни стопанинът на Елисейския дворец.

Гръцкото решение бе коментирано и от италиански премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва. "Днес съм настроен много по-оптимистично, отколкото преди няколко дни", посочи той. "Надявам се, да не се виждаме в неделя, защото решението може да бъде взето дори утре, изрази мнението си Ренци на съвместна пресконференция с ирландския си колега Една Кени.

От германското правителство начело с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заявиха, че няма да коментират ситуацията, докато не видят становището на експертите.

Днес ситуацията ще бъде обсъдена от председателя на Европейската комисия – Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, директора на Европейската централна банка - Марио Драги, ръководителя на Международния валутен фонд – Кристин Лагард и председателя на Еврогрупата (Съвета на финансовите министри на Еврозоната) Йерун Дейселблум.

От германското правителство начело с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заявиха, че няма да коментират ситуацията, докато не видят становището на експертите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3283 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
В е л и к и я

2015.07.12 | 09:07

5
Ами нека италианците и французите им дадат пари щом смятат че предложенията са приемливи , вие им дайте парите 53 милиарда па да видим като ги вземат дали ще си изпълнят предложенията ... ще ги изпълнат ама друг път.... Само излизане от ЕС и връщане на дрехмата , така ще паднат и цените в магазините , ще привлекат туристи поради по евтините цени и да се оправат .. иначе ще повлекат всички държави в Европа към дъното , ама там в Централна Европа дремете ли .....
Оланд, Оланд

2015.07.11 | 20:56

4
Как разбра, че планът е сериозен? Може би защото, зад него се крие поредното искане на сериозната сума от около 100 тина милиарда? То за теб, това няма значение. След 3 години е ясно, че Оланд няма да е президент и друг ще трябва да си търси парите от гърците. Важно е сега ПЕС да подкрепя братята левичари, а кой ще плаща сметката, тях не ги е еня.

2015.07.11 | 18:36

3
ВСИЧКО СТАНА КУРВЕНСКА ИСТОРИЯ ОСТАВА СЕГА ДА ИМ ОПРСТЯТ И ДЪЛГА...

2015.07.11 | 13:55

1
Гърция печели ! Пак гърците ще живеят 4-5 пъти по - добре от ТИКВЕНА България ! Тоя ТИКВОЧ ходи наведен със смъкнати гаще ! Евтин минетчия , неспособен да спечели нещо за държавата ! Само загуби за милиарди ! ДОЛУУУУУУ !
Ялов е мами

2015.07.11 | 13:55

2
Бойко ще погуби България а дотогава ще сме последна дупка на кавала , гарантирано от ГРОБ

Добави коментар

Водещи новини